Anthrax – Fistful of Metal – 1984

Anthrax-Fistful of Metal

När jag första gången kom i kontakt med Anthrax så var det inte genom debutplattan Fistful of Metal utan genom deras stora genombrott Among the Living. Och ska sanningen fram har jag inte lyssnat jättemycket på Anthrax genom åren trots att de tillhör “the big four of Thrash Metal” tillsammans med Metallica, Megadeth och Slayer. Dock har jag alltid gillat deras humor och att de verkar ha distanserat sig från klichéer i mångt och mycket.

Anthrax har bytt många medlemmar genom åren och på Fistful of Metal hörs förutom Scott Ian, Dan Lilker som var med och bildade bandet tillsammans med David Weiss en gång i tiden. Dock har den senare redan blivit ersatt med den numera ständiga och genialiska trumslagaren Charlie Benante. Dan Spitz på sologitarr och Neil Turton på sång. Man kan väl säga att om Anthrax senare skulle skilja sig från klichéerna så är det inget som märks här. Helt klart kompentent framförd musik på alla sätt men utan den speciella prägel som senare skulle komma. яндекс

Ett par låtar sticker ut från mängden; Metal Thrashing Mad och en Cover på Alice Cooper klassikern I’m Eighteen. Överlag känns det mest som en parantes i bandets historia men helt klart lyssningsvärt om så bara för att utvidga sin referensram.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *