Order of Kings – The Dark Kingdom Aka Dragon Kingdom – 2018

The Dark Kingdom

 

Jag är ett stort fan av fantasyfilm. Tyvärr verkar det inte som att det finns så många riktigt bra fantasyfilmer där ute. Det finns en handfull som är riktigt riktigt bra, Willow, Excalibur och några till. Många lämnar allt för mycket kvar att önska. Men gillar man genren får man ta det goda med det, allt för ofta, onda. Därför blev jag förstås glad när jag hittade denna – The Dark Kingdom!

Till en början är det inte helt dum. Givetvis ser man direkt att det är en film som inte har samma klass som de bästa filmerna i genren men inte helt värdelös heller. Jag har sett många filmer som är betydligt sämre när det gäller skådespel, effekter och historia. En liten resumé börjar filmen för att förklara var i handlingen vi befinner oss. Ett av de fyra slotten har förstörts av drakar. Det verkar finnas ett slott i varje väderstreck och prinsessan är på flykt.

Zombieblodet skvätter

Vi möter våra hjältar som slåss mot någon sorts zombies. Blodet skvätter omkring och det är inte alls några dåliga strider. Karaktärerna känns skojiga och krigarna är precis vad en fantasyfilm behöver. Kanske vore det bättre om inte accenten på alla skådisarna var så extremt brittisk. Inte för att det spelar mig någon roll egentligen, men det låter allt lite amatörmässigt. Men bilden är bra och varelser som inte finns i den verkliga världen ser ganska bra ut. Man får så klart ta det med en nypa salt men på det hela taget är jag nöjd.

Problemet är att det egentligen aldrig kommer igång. De slåss mot fiender som är dem övermäktiga och måste till slut ta vägen genom det mörka kungariket. En väg som inget har kommit levande ut ur. Där finns varelser som börjar se lite väl tramsiga ut. Det är inte helt självklart om det är meningen att det ska vara hud eller kläder de har på sig. Helt klart är i alla fall att man tydligt ser tyget de har på sig.

Men jag kan se bortom det. Många fantasyfilmer är helt enkelt lite väl fantasifulla ibland. Det får man ta. Det är intressant att se vilken fantasi filmskaparna har haft. Men när det väl börjar bli riktigt intressant att se vart handlingen för oss slutar filmen ganska så tvärt. Jag antar att det är meningen att den ska följas av en efterföljande film. Och faktum är att strax före jag började skriva det här så inser jag att det faktiskt finns en film som utspelar sig för den här. Den hade jag absolut noll koll på. Men jag antar att man får följa den händelseutveckling som beskrivs i resumén i denna föregående film – Knight of the Damned.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar