Idag är det tungt

Pappa

Pappa, idag är det extra tungt. Det har det varit i några dagar nu. Medan du levde såg jag inte fram emot våra, ibland timtals långa, telefonsamtal. Jag svarade inte ibland eftersom jag inte orkade med sådana mastodontsamtal. Men de senaste dagarna, nu när du inte längre finns ibland oss och inte har gjort det på ett bra tag, har jag haft ett ständigt begär efter att få ringa och prata med dig. Om vi skulle slinka in på gamla lastbilar du har haft eller vilken väg man bäst kör till Gislaved skulle det inte göra något. Jag vill prata med dig. Jag vill diskutera det som inte går att diskutera med någon annan. Att Trump äntligen är en dömd brottsling och vad de andra “stora” ledarna i världen håller på med. Norkordera skickar najs med ballonger till sitt södragranland och vilka planer har egentligen Putin och Xi framåt? Vad tycker vi om trollfabrikerna och hur ska egentigen en äkta demokratisk politisk process se ut?

Politik

Vi var inte alltid politiskt överens, ganska sällan faktiskt. I alla fall om jag får spekulera. Jag höll mig från att kritisera vissa saker för kraftigt och du kanske höll igen lite också. Men det fanns alltid en diskussion där och även om vi inte var överens var vi överens om att vi kunde vara oense. Det var samtalet som var det viktigaste. Ibland kunde jag hjälpa dig att ta reda på fakta, årtal etc som du hade funderat på, eftersom jag nästan alltis satt vid datorn när vi pratade.

Erfarenhet

Jag fick lära mig av din erfarenhet. När vi fick semesterlagar och när stora politiska händelser eller pandemier for över världen. Du sa att du överlevde både Hong Kong och Asiaten samt gick igenom Covid inte en utan två gånger trots att dy var maxvaccinerad. Inte vet jag, du hade säkert rätt, eller så var det väldigt likartade symptom.

Idag är det som sagt tungt. Det är så mycket jag vill säga dig men i luren är det ingen som svarar. Om det änså kunde tuta upptaget för en stund.. Tack för allt pappa!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar