Mean Man: The Story of Chris Homes

Mean Man

Mean Man är en låt skriven av Blackie Lawless om Chris Holmes. Den är helt fantastisk och kan man något om Chris Holmes så förstår man att den träffar mitt i prick. Men eftersom den här filmen – Mean Man, till mångt och mycket handlar om varför Chris Holmes lämnade W.A.S.P., vid flera tillfällen dessutom, är det lite märkligt att han anammat namnet på sig själv. Nu kan jag förstås inte alla detaljer om varken låten eller vilken relation Chris Holmes och Blackie Lawless har haft genom åren. Men jag vet tillräckligt för att veta att ingen av parterna varit särskilt tydliga med varför någon återförening dem emellan knappast kommer att bli aktuell.

Blackie jämförde deras separation med föräldrar som stannade kvar tillsammans för sina barns skull. Barnen i detta fallet skulle då vara bandets fans. Och att ibland händer det att föräldrarna trots barnen väljer att dela på sig och att det här var ett sånt tillfälle. Lite kryptiskt va? I den här dokumentären som alltså handlar om Chris Holmes och inte bara om själva W.A.S.P. separationen läggs det fram en del argument för vad som föranledde det hela.

För det första verkar inte Chris Holmes ha velat jobba med Blackie från första början eftersom han visste hur han var. För det andra verkar Chris Holmes inte vara intresserad av att vara känd eller att tjäna pengar. Han vill lira rock n’ roll – that’s it! Ska jag vara ärligt sp har jag tidigare sett Chris Homes som lite av en loser. Den här dokumentären ställer saker i en annan dager. Liksom de på står i filmen ser jag honom numera som en amerikansk motsvarighet till Lemmy. En äkta person som står för det han säger och som inte håller på med bullshit. Visst, han har provat en och annan drog och hällt i sig otaliga liter med sprit men framförallt han han hållits i kort koppel av Blackie Lawless.

Jag kan inte påstå att jag tycker den musik han har fått ur sig på senare år kommer upp till den standard som han förr i världen spelade. Några W.A.S.P.-låtar var skrivna a v Chris Holmes men tydligen får han inte ett öre för det. Han hävdar själv att han har blivit lurad av någon som han litade på, vem det är kan man väl ganska lätt räkna ut  – eller?

Chris Holmes spelar numera inte bara gitarr utan står även för sången. Något som gör att han enligt egen utsago slipper LSD = Lead Singer Disorder. Det ligger kanske något i det med tanke på hans historia. Jag tycker inte han är världens bästa sångare – långt ifrån. Men faktum är att hela hans person faktiskt utstrålar äkthet och har jag lärt mig något av den här dokumentären så är det varför W.A.S.P. har bytt så många medlemmar genom åren och bara har en konstant.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar