Dragon Soldiers – 2020

Dragon Soldiers

Det som lockade mig med Dragon Soldiers var att den involverar drakar i modern tid. Annars brukar det väl mest vara Fantasyfilmer som utspelar sig tillsammans med vackra prinsessor och onda drottningar som stoltserar med detta vackra och mytologiska djur. För det är väl ett mytologiskt djur? Det finns väl inte drakar på riktigt? Jag har aldrig sett någon men jag har å andra sidan aldrig sett en gråsäl heller, annat än på film.

Skämt å sido. Drakar räknas definitivt till det mytologiska. De brukar kunna spruta eld och svavel och ibland röva bort en prinsessa eller vakta en skatt. Här kommer en grupp legosoldater i kontakt med en under en räddningsoperation. Jag tycker som sagt att det är kul att man har flyttat handlingen till modern tid men ända ha kvar draken. Dessutom tycker jag faktiskt att draken är rätt välgjord. Naturligtvis beroende på vad man jämför med men man kan konstatera att CGI har blivit fantastiskt mycket bättre de senaste åren. Numera kan man skapa något som är rätt bra med ganska enkla medel. Medan man förr knappt kunde få det trovärdigt även om man hade miljontals kronor i ryggen för sin CGI.

Man får såklart vara beredd på att det här är en film som inte kommer att vinna någon Oscar. Varken för sina effekter eller något annat. Det är en film som är gjord som underhållning och som vet om att det inte är något mästerverk. Jag hade heller inte förväntat mig något annat. Man får ta filmer som den här för vad de är. Jag tycker den är kul och underhållande och skådespelarna är faktiskt klart över mina förväntningar. Handlingen är tunn och enkel och man får ha tålamod med den usla dialogen. Men som en stunds förströelse duger filmen alldeles utmärkt!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar