The Rezort – 2015 – Lyxsemester med Zombieäventyr

Rezort

The Rezort utspelar sig efter en stor zombieepidemi har spelats ut. Dvs, utbrottet har skett och man har än en gång fått bukt på tillvaron och alla zombies har utrotats – nästan! På en liten paradisö lever de dock fortfarande kvar och även om det råder delade meningar om hur etisk affärsidén är så vallfärdar det människor dit för att få chansen att skuta några egna zombies i huvudet. Som åskådare slås man tidigt av tanken om var alla zombies kommer ifrån. Om man samlar dem på en ö och skjuter dem i parti och minut torde de väl till slut ta slut – eller?

Hur som helst så vill jag dra ganska kraftiga paralleller till Jurassic Park filmerna. Det är egentligen precis samma sak här.

  • Vi har utdöda varelser som  någon har återupplivat eller “sparat” som en attraktion på en isolerad ö.
  • Det anordnas safari för att turisterna ska komma så nära som möjligt.
  • Säkerhetssystemen fallerar och ön blir en dödsfälla.
  • En efter en dör de karaktärer vi får följa.

Det är ganska standardiserat och ska sanningen fram var jag nära att stänga av under den första halvtimmen eller så. Det kändes bara så plagierat att det var löjligt. Men undan för undan upptäcker man ändå en viss charm. Det är inte unikt eller oförutsett någonstans egentligen. Inte om man har sett några tusen filmer i alla fall. Det är förstås en ganska ovanlig känsla numera att man hittar något verkligt unikt att se men det finns trots allt olika grader av “inspiration” från äldre filmer och idéer.

I den här typen av filmer brukar i alla fall jag roa mig med att försöka förutspå vilka karaktärer som ska överleva och i den här hade jag lite fel. Det är ju alltid uppfriskande. Ett par var ganska uppenbara men ett par andra kom lite som en överraskning. Dock har man som vanligt med några sekvenser när någon offrar sig för att gruppen ska klara sig och så vidare.

Bakomliggande handling är också att det finns en grupp aktivister som tycker att även zombies – de odöda. har ett liv och att de måste behandlas med den respekt en levande varelse har rätt till. Alla delar förstås inte den uppfattningen men det är väl enkelt att dra paralleller till olika djurrättsorganisationer kanske. Var går gränsen för vad som ska vara tillåtet i profitens namn?

Jag tyckte filmen bättrade sig på slutet. Trots allt lyckades jag se klart den. Det var kul att ha sett den men något bestående intryck lämnade den inte.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *