747 – Jeden Za Wszystkich – 2015

747

747 är ett polskt punkrockband som har en hel del attityd. Mina kunskaper i det polska språket förhindrar mig dock från att förstå ett enda ord av deras budskap. Men.. Om jag använder Google Translate från jag i alla fall fram att albumtiteln Jeden Za Wszystkich  betyder ungefär En För Alla. På något känns det lite som en av grundpelarna i den typen av musik. Om det nu handlar om traditionella punktexter i alla fall. Man brukar väl framhålla alla människors lika värde och dessutom framföra någon form av förakt mot överheten och staten, Jag säger inte att alla punkband förespråkar anarkism, det är nog mer mina fördomar som talar men nog brukar det framföras en och annan samhällssatirisk textrad i det genomsnittliga punkbandets repertoar?

Musikaliskt är det bra drag men man känner snabbt att man blir lite trött på det. Ska sanningen fram som skulle jag nog inte orka med hela plattan i en sittning. Jag var tvungen att pausa lite och samla mig emellanåt. Det kanske också gör att mina upplevelser av den första halvan av skivan är betydligt bättre än den avslutande halvan. Såklart spelar säkert språksvårigheterna in. För även om man kanske inte alltid lyssnar så mycket på texterna när det gäller musik som framförs på ett språk man faktiskt behärskar så finns den ändå där i undermedvetandet. Här blir det bara rotvälska. Förlåt mig mina polska vänner, men jag orkar inte…

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar