Not Fragile – Yesterday’s Hero – 2003

Not Fragile

 

Not Fragile är ett band som jag inte känner till sen tidigare. Det visar sig vara ett tyskt Metal-band som har ganska så många år på nacken. Jag läser bland annat att det bildades redan 1980 så det är verkligen inget nytt band. Att Yesterday’s Hero var en samlingsskiva var också en nyhet för mig. Jag brukar inte skriva om dylika tingestar men eftersom det är mitt första möte med Not Fragile och att jag var omedveten om det så slinker den igenom.

När jag ögnar igenom låtarna ser jag att det är några covers. Det är låtar av Lea/Holder (Slade) och Chinn/Chapman (som väl inte behöver någon introduktion?). Det är också låtar skrivna av gruppens medlemmar så det handlar inte om något regelrätt coveralbum. Det hade förvisso varit intressant. Personligen gillar jag dessa covers lite mer än originallåtarna. Kanske för att de har en annan melodisk kvalitet. Även Motörheads Locomotive avverkas förresten.

Ska man sätta en stämpel rent musikaliskt är det helt klart någon sorts Heavy/Speed Metal. Det är kanske inte det mest skönsjungande band jag har hört men sången funkar och instrumenteringen och arrangemangen fungerar dito. Vad ska vi jämföra med… hmm… tidiga Helloween kanske? Jag tycker helt klart att det är en trevlig upptäckt och kommer att utforska Not Fragile mer framöver.

Nu vet jag att det här är en samlingsskiva. Men jag har ingen koll på när på tidslinjen låtarna först spelades in. Eller ens om det handlar om andra versioner än vad man tidigare spelat in. Det är något som återstår att se. Alltid kul att hitta musik man inte hade en aning om existerade.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *