The Kovak Box – 2006 – Verkligheten blir Science Fiction

Kovak Box

 

Jag gör det mer regel än undantag att se filmer som jag inte vet någonting om. Eller i alla fall mycket lite. Jag vet ungefär vad som står på baksidan som handling, eller vilka skådisar som är med. Men det är sällan jag gräver djupare i om de anses som bra eller inte. Det är klart att jag följer med på sociala medier och liknande så ett litet hum har jag ändå.

The Kovak Box handlar om självmord som sker på ett hotell. Men det visar sig snart att det inte alls är självmord, i alla fall inte i den traditionella meningen av ordet. Det är snarare så att huvudpersonen, som är författare, känner igen händelseförloppet från en av sina böcker. Verkligheten blir nu science fiction. Han slår sig samman med det senaste offret för denna intrig för att reda ut vad som verkligen försiggår.

Ett visst mått av realism

Jag gillar premisserna. Det är kul att det som han en gång har skrivit i en bok nu utspelas framför ögonen på honom. Men jag tycker trots allt att det är ganska svaga idéer. Man hade kunnat ta ut svängarna mycket mer. Men jag antar att det inte är bara att slänga in mer häpnadsväckande science fiction i handlingen heller. Det måste ändå finnas ett visst mått av realism för att hålla upp filmens thrillergenre. Att göra den till enbart science fiction och plocka bort allt som är thriller skulle vara lite för enkelt.

Timothy Hutton spelar huvudrollen och han gör väl det rätt bra. Det är inget speciellt med honom eller hans gestaltning tycker jag. Vem som helst skulle säkert har gjort rollen rättvisa. Som film är den också ok, inte mer. Det är ingen film som lever kvar i minnet efter att man har sett den. Man får se den som en stunds förströelse, inte mer.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *