The Suicide Squad – 2021 – I händerna på James Gunn

The Suicide Squad

The Suicide Squad är en fortsättning på Suicide Squad från 2016. Fast det skulle lika gärna kunna vara en helt fristående film – nästan. Det finns väl kanske några trådar som hänger med från den tidigare filmen men det är inte mycket. Det skulle vara att Joel Kinnaman spelar samma roll och att Margot Robbie är med som Harley Quinn. Men jag tycker de funkar alldeles utmärkt utan att hänvisa till några direkta händelser i Suicide Squad. Den här är också bra mycket bättre och mer underhållande än sin föregångare. Om filmen om Harley Quinn (Birds of Prey) räknas in i det här universumet är jag osäker på.

När jag såg The Suicide Squad var jag inte medveten om att det var James Gunn som hade skrivit och regisserat filmen. Men det blev bara en glad överraskning. Jag menar, vem älskar inte hans filmer om Guardians of the Galaxy från Marvel? Jag gör det i alla fall. Är man bekant med dem lär man känna igen sig direkt.

Humorn är ibland tramsig men det är tramsigt på ett charmigt sätt och med glimten i ögat. Det är meningen att det ska vara en popcornfilm men många kvicka oneliners som underhåller och skojar till det. Och en del oväntade vändningar som får en att skratta högt. En del av karaktärerna är också helt fantastiska. Så dumma att man undrar hur någon kan komma på att skapa dem. Då menar jag inte dumma som i korkade utan bara helt galet fantasifulla. Vem kommer till exempel på en varelse med hajhuvud som går på två ben och äter sina fiender. Eller filmens skurk som hintas lite på postern ovan. Det finns en anledning till att det ser ut som en stjärna, det är inte bara för att det ser snyggt ut. Mer säger jag inte.

The Suicide Squad i James Gunns tappning är nog det mest underhållande jag har sett i år. Jag hade låga förväntningar och det är kanske det man ska ha. Då kan det bara bli bättre. Det enda man kan vara rädd för nu är att en ny del i serien kommer att komma och att man blir besviken på den. Det är ju trots allt faran med att lägga ribban högt. Men den dagen, den sorgen. Tills dess rekommenderar jag alla som gillar actionfyllda (anti)hjältefilmer med skojfrisk humor att se den här. Se den flera gånger vettja. Om och om igen. Ja, den är så bra!

Betyg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *