Michael Bruce – Be Your Lover – Anthology – 2011

Be Your Lover

 

Samlingsskivor är väl inget som tilltalar i någon större utsträckning – oftast! Men när det rör sig om Michael Bruce är det faktiskt väldigt intressant! Givetvis beror detta i mångt och mycket på hans inblandning i AliceCooper bandet under det tidiga sjuttiotalet. Han skrev många av de bästa låtarna och jag har tidigare hyllat honom i mina recensioner av Killer och Love it to Death.

Det här är en 2discare. Första skivan är i princip identisk med In My Own Way. Jag kan faktiskt inte säga om det finns några små skillnader i skrivandets stund. Men det är den andra skivan albumet består av som är det intressanta här. Den innehåller nämligen livespår av de mest klassiska Alice Cooper låtarna, fast med Michael Bruce på sång! Det är hur bra som helst även om man naturligtvis inte kan påstå att Bruce på något sätt är en lika skicklig sångare som Alice Cooper.

Det finns också några riktiga godbitar i form av annorlunda versioner av hitsen. Med andra texter osv. Gillar man Alice Cooper och Michael Bruces låtar i synnerhet är det helt klart värt att införskaffa den här klenoden. Jag ångrar inte mitt inköp i alla fall!

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *