Billy F Gibbons – Hardware – 2021

Hardware

Billy Gibbons tredje soloplatta Hardware kom väl lite olämpligt in i mitt medvetande kan man väl tycka. Ungefär samtidigt som jag blev medveten om ZZ-Top bassisten Dusty Hills hastiga bortgång blev jag medveten om att Billy Gibbons släppt en tredje platta under eget namn. Först var jag lite besviken över innehållet som jag inte tyckte var något speciellt alls. Samma gamla vanliga musik som man brukar höra från ZZ Top och Billy Gibbons. Men efter att ha lyssnat mera och låtit skiva mogna så inser jag att det här är med än bara ”rätt bra”. Det är faktiskt riktigt bra även om det fortfarande inte är nåt nytt under solen. Men det är kanske just därför den tilltalar mig mera än Billy Gibbons tidigare två plattor under eget namn – Perfectamundo och The Big Bad Blues.

Även om man inte har hört en enda låt tidigare lär man känna igen sig som ZZ Top fan. Det låter som det brukar och kanske till och med bättre än vad ZZ Top som band har gjort på länge. Det är lite mer vitalt och kanske inte lika mycket på rutin som de senaste plattorna med ZZ Top. Det är blues och det är boogie, Billy Gibbons karakteristiska mörka röst  gör ingen besviken och överlag är det en platta som växer för varje genomlyssning. Det har den gjort hittills för mig i alla fall. Det här är klassisk Billy Gibbons när den är som bäst!

Betyg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *