Aftermath – 2021 – ett hemsök hus?

Aftermath

Varning! Texten om Aftermath nedan kan innehålla spoilers!

Jag hade ganska höga förhoppningar inför mitt möte med Aftermath. Egentligen visste jag inget om den men efter vad jag hade läst och hört så var det en film jag verkligen ville se. Handlingen är ganska enkel egentligen. Ett par som går igenom lite svårigheter med sitt förhållande behöver en ny start. De får erbjudande om att köpa ett nytt hus för sin nystart och det till ett väldigt fördelaktigt pris. Såklart är det lite tveksamheter om huruvida de ska nappa på erbjudandet eller inte men till slut tackar de ja och flyttar in i det nya fina lyxiga huset. Fullt medvetna om det våldsamma våldsdåd som begåtts av den förra ägaren som dödat sin fru och strax efteråt begått självmord.

Och som ett brev på posten börjar mystiska saker att hända. Först är det ganska små oskyldiga saker för att sedan övergå i mer gastkramande händelser. Frun känner sig hela tiden förföljd och vi får också reda på att hon har en historik av psykisk ohälsa. Inget oväntat i filmens narrativ kanske. Naturligtvis är det ingen som tror henne, inte ens hennes man och när man till slut låter installera kameror i hela huset, elektroniska lås som styrs via en mobil app och andra säkerhetsanordningar visar filmerna ingenting av hennes påstådda intrång i huset.

Samtidigt terroriseras paret av illvilliga rykten. Någon har beställt pornografi för tiotusentals dollar i mannens namn och enligt en kontaktannons tänder kvinnan på att bli våldtagen av okända män. De får också sin bil vandaliserad efter att någon har satt in en annons om att de söker medlemmar till sin vit makt organisation. Kanske inte så konstigt när området de bor i är mer svart är vitt.

Själva filmen

Är den bra då? Nja, det beror väl lite på vad man förväntar sig. Det är mycket likheter med en klassisk hemsökt hus film men det finns också andra element. Det är också ett svartsjukedrama där frun har varit otrogen mot sin man och där han träffar en kvinnlig kollega mer och mer för att skingra tankarna. Det råder också tveksamheter om det spökar i huset eller om någon vill jävlas med dem. Eller för den saken skull om det verkligen är någon i huset. Kanske är det helt enkelt psykisk ohälsa som ligger bakom? Det kommer en förklaring men jag är inte säker på om jag tycker den är fullgod. Det finns lite lösa trådar kvar som jag inte tycker att man borde ha krånglat till det hela med.

På det hela taget blir det väl godkänt och är man på bra humör kanske betyget hade kunnat höjas ett halvt steg till men jag tycker att filmen gör det lite för lätt för sig och är inte i närheten av så spännande som en film av det här slaget borde vara.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar