Bridge to Terabithia – 2007 – trovärdigt och kanske skrämmande för de allra yngsta.

Bron till terabitia

Det här var inte alls vad jag hade väntat mig. Mina tankar gick mer i linje med en traditionell fantasyhistoria där man hittar en förtrollad värld alldeles runt kröken. Detta är väl förvisso till viss del vad som händer men det är betydligt mer uppenbart att det handlar om egna fantasier än vad jag hade föreställt mig. Dessutom finns det betydligt allvarligare teman i filmen, och då menar jag inte de uppenbara fall av mobbing och översitteri som allt för ofta hör skolmiljön till, utan hur man hanterar döden av en nära vän. Allt som allt finner jag det här vara en gripande film med mycket hjärta och som sådan måste den få något lite extra plusbetyg. Den är också tämligen välgjord och de fantasier som ungdomarna frambringar är verklighetstroget utförda och kan nog vara ganska skrämmande för de allra yngsta.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar