The Adventures of Sinbad

Adventures of Sinbad

Jag har nyligen börjat kolla på The Adventures of Sinbad, en serie från slutet av 90-talet. Av någon anledning är jag barnsligt förtjust i äventyrsserier som denna. De behöver inte vara bra gjorda eller ha särskilt bra skådespelare eller manus. Men de måste ha en viss charm som får dem att funka. Har de något ”gammalsagligt” över sig eller blandar in trolldom, religion eller mytologi.

Ofta blir det faktiskt bättre om de har något ”skräpigt” över sig. Det är en mycket märklig känsla. Men det blir mer underhållande om det är fånigt än om det hela tiden är superseriöst. I det här fallet kan ingen missa hur undermåliga effekterna egentligen är. Först tänkte jag att det var en serie där Ray Harryhausen varit delaktig för att ämnet och monstren mycket väl skulle ha kunnat vara skulpterade av honom. Men i själva verket är det cgi-effekter och ganska dåliga sådana dessutom. Man kan väl säga att serien verkligen hade behövt Ray Harryhausens stop-motion effekter för att lyfta riktigt.

I slut ändan hamnar det någonstans i träsket av äventyrsserier som har likheter med ungdomsserierna Hercules eller Xena, fast som kommer till korta på alla plan. Ändå kan jag inte låta bli att titta på avsnitt efter avsnitt med ett fånigt leende på läpparna. Det här är skräpigt, men kul!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar