Filippa Giordano – Capriccio – 2008

Capriccio

Ibland får jag mina ryck och börja lyssna på något jag inte har en aning om vad det är – Som Filippa Giordano! I mina ögon eller öron, vilket som nu är lämpligast i sammanhanget, säger mina fördomar att det borde handla om ganska lättillgänglig pop. Inget utöver det vanliga men som passar som bakgrundsmusik när man ändå sitter och gör ingenting. Till viss del stämmer väl det kanske. Men det är också lite mer än så. Jag är inte säker på om texterna är på spanska eller italienska. Det kanske är blandat. Det är i alla fall omöjligt för mig att förstå dem med undantag för några enskilda fraser där t.ex. order Corazon är närvarande.

Om jag förstår det hela rätt är Filippa född i Italien men innehar numera Mexikanskt medborgarskap. Det kanske förklarar saken med texterna på sångerna? Hur som helst är det verkligen skön popmusik att ha i bakgrunden men det är också något mer. I synnerhet när latino-tongångarna kommer in i bilden efter ungefär halva plattan. Det är något som jag verkligen uppskattar och som höjer upplevelsen ganska radikalt för mig.

Att påstå att jag efter en eller två genomlyssningar tar något med mig som jag kan nynna på vore en lögn. Men det är å andra sidan ett väldigt ovanligt fenomen nuförtiden. Det är mest låtar från uppväxt tiden som får plats i den delen av hjärnan som kan påverkar till spontansång och då endast i små begränsade doser. Men jag gillar Det här. Capriccio innehåller skön musik!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar