The 7 Adventures of Sinbad – 2010 – typisk bakfyllefilm!

7 adventures of Sinbad

Det här vad jag kallar för en typisk bakfyllefilm. Den är egentligen tämligen usel i alla avseenden, vissa digitaliserade montage är helt förfärliga, men har ändå någon form av charm som tilltalar. Det gör inget om man halvslumrar eller tittar bort för ett ögonblick och blurayutgåvan har onekligen underhållande bildkvalitet!

Äventyret eller äventyren i sig skulle kunna vara riktigt snygga om man hade lagt ned lite mer tid och pengar på produktionen. Men det är alltså inget man har bemödat sig med. Ska man hitta något som trots allt är lite bättre är det trots allt skådespelarna som inte är katastrofala, rent av anständiga. Filmen i sig utspelar sig med en av den ursprunglige Sinbads efterkommande och i nutidsmiljö, givetvis uppblandat med mytologiska varelser och dylikt.

Men oavsett vilket så är det och förblir en bakfyllefilm som man både kan ha och mista. Den är tillräckligt underhållande för att man inte ska störa sig på den och tillräckligt enkel för att man inte ska behöva anstränga sig det minsta för att kunna tillgodogöra sig den. Att dela ut betyg till en sådan film är inte så lätt eftersom underhållningsvärdet kanske väger tyngre än de faktiska kvaliteterna men i slutändan handlar väl ändå film om underhållning och inte om akademiskt formulerade tankar om konstformen.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *