The Fast and the Furious – 2001 – Snabba bilar..

The Fast and the Furious

The Fast and the Furious är en filmserie som jag medveten har hoppat över. Det beror väl mest på mina förutfattade meningar kanske, men hur kul kan det vara med en film som mer eller mindre bygger på biljakter? Räcker det inte med Bullitt? Men till slut måste jag ju kolla in hypen, varför finns det femtielva delar av denna filmserie? Det kanske är mer kvalitativt än vad jag tror att det är?

Nja, Så vidare imponerad blir jag inte av handlingen i alla fall. Det är klart att det finns lite mer substans än bara biljakter, men inte mycket. Man försöker gräva fram lite bakgrund och göra karaktärerna lite intressanta men det går så där om jag ska vara helt ärlig. Varken Vin Diesel eller Paul Walker är väl några toppskådisar men jag gillar Michelle Rodriguez! Hon är en tuff brud i många filmer hon medverkar i och hon passar i den castingen. Så även här.

Annars cirklar det mesta kring bilar såklart. Inte nödvändigtvis rena streetracinglopp men det vore ju märkligt om inte dessa fordon stod i centrum. Lite karaktärsbyggnad som säkert kan komma till pass i senare delar läggs det grund för men på det hela taget känns det väl repetitivt och platt. Hade jag inte bestämt mig för att plöja igenom The Fast and the Furious alla filmdelar hade jag nog lämnat franchisen här. Men envis som jag är blickar jag framåt mot 2 Fast 2 Furious som var filmen som efter den här. Hoppas kan man ju.

Betyg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *