Rebel Son – Unreconstructed – 2006

Unreconstructed

Fördelen med att vara patologiskt intresserad av att upptäcka ny media – film, musik och litteratur har sina fördelar. Det är ofta men får tag i grejer man aldrig har hört talas om och en och annan gång är det också något som verkligen tilltalar. Rebel Son är ett sådant band. Jag har nyligen upptäckt dem och slås av deras råa texter där de inte räds för kontroverser.

På Unreconstructed finns till exempel titlar som Chain Gang – How would you like to be gang banged by the chain gang? My Name is Satan och Please Stand up – Will all the chicks with dicks please stand up so we’ll all know who’ll not pick up [..…] I want a hot little woman with a hot little hole, I don’t want nothing with a telephone pole. Man kan väl tycka att Rebel Son går över gränsen för vad som är smakfullt ibland men jag tycker de gör det med charm och med glimten i öget.

Jag har sett andra tycka att Rebel Son är ett band som helt enkelt inte bryr sig och skriver texter om vad de känner för, varken mer eller mindre. Och det kanske är så. Faktum är att jag egentligen inte bryr mig varför de skriver texterna som de gör så länge jag finner dem roliga och/eller fyndiga. Man kan förstås säga att det är sydstatsprägel på texterna och musikaliskt sett är det rock, med betoning på sydstaterna. Eventuellt kan man köra lite punkrocksinfluenser också men inget som är extremt på något sätt. Det är medryckande och underhållande att lyssna på och skulle sätta igång vilken fest som helst.

Jag gillar det här och måste utforska fler plattor av Rebel Son. Det är ett band som jag helt klart kommer att placera bland de band som finns i mitt medvetande. Synnerligen underhållande och musikaliskt!

Betyg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *