Babian – Hälften dör av fetma – 2010

Babian Hälften Dör av Fetma

 

Jag hade förmodligen aldrig fastnat för att införskaffa Hälften dör av Fetma om det inte vore för det helt utflippade omslaget och den tokcoola titeln. Vem fan kommer på att namnge en skiva till Hälften dör av fetma??Det verkar bara vara en sådan där utflippad fyllegrej egentligen. Men faktum är det faktiskt fyller en funktion i texten Hälften dör av fetma, Andra hälften dör av svält. Det blir lite som Dickens Tale of Two Cities… Jag har sett Babian jämföras med Bob Hund och det är inte en så dum jämförelse, det är bara det att det här är rätt mycket bättre än vad jag har hört Bob Hund vara! Båda banden är klart utflippade men jag vill nog påstå att det här är det starkare av dem musikaliskt och med texter som tilltalar mig mer än Bob Hunds. Här verkar det finnas en mening med dem vilket jag inte alltid kan se i Bob Hunds texter.
Betyg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *